Με όλες τις δυνάμεις του πάλεψε μέσα στη Βιέννη ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στη Ραπίντ, όμως ηττήθηκε 3-1 από τους Αυστριακούς και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τρίπολη, αποχαιρέτησε το Europa League. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη ήττα του Αστέρα Τρίπολης στα Κύπελλα Ευρώπης. Τα τέρματα των νικητών – που προκρίθηκαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης – σημείωσαν οι Πέτσος (25′) και Σάουμπ (63′, 85′) ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Γκρατσίνι στο 57′.

Η Ραπίντ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε στο 25ο λεπτό με τέρμα του Θάνου Πέτσου. Ο Σάμπιτζερ σύγκλινε προς το κέντρο, έκανε την κάθετη πάσα για τον Μπόιντ, η μπάλα κόντραρε στον Κουρμπέλη, έφτασε στον Πέτσο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Μπαντή πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Αστέρας έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 37′ και 39′ με τους Ναβάρο και Ουσέρο αντίστοιχα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και η Ραπίντ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με υποσχέσεις για την ελληνική ομάδα, καθώς ο Ντε Μπλάσις έκανε πολύ καλή σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γκρατσίνι κι αυτός με ωραίο τελείωμα, ισοφάρισε σε 1-1 στο 57′. Έξι λεπτά κράτησε ισόπαλο το σκορ η ομάδα της Τρίπολης, καθώς στο 63′ μετά από σουτ της Ραπίντ και κόντρα στον Γκόιαν, η μπάλα έφτασε στον Σάουμπ, που είχε περάσει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα, και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 85΄ η «χρυσή» αλλαγή του Μπάρισιτς, Σάουμπ.

Διαιτητής: Σάιμον Λι Έβανς (Ουαλία)

Κίτρινες κάρτες: Χόφμαν, Μπόιντ, Τρίμελ, Σράμελ

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ (Μπάρισιτς): Νοβότα, Μπέρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Σονλέιτνερ, Σάμπιτζερ (61′ Σάουμπ), Τρίμελ, Μπεργκστάλερ (88′ Πάβελιτς), Μπόσκοβιτς, Χόφμαν (80′ Γκρόζουρεκ), Μπόιντ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Ναβάρο (70′ Μπακασέτας), Ουσέρο, Ζησόπουλος (46′ Γκρατσίνι), Κάφα, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69′ Χουάνμα)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ