Με κέρδη 1,83% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να κλείνει πάνω από τις 900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,83% στις 916,56 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,06 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε υψηλότερα κατά 1,70% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,49%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 4,25%. Ξεχώρισε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, με άνοδο 10,54% στα 1,07 ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 80 μετοχές, 48 πτωτικά και 24 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, όπως και στη Γουόλ Στριτ.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ήταν χαμηλότερα κατά 0,66%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε απώλειες 0,13% και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε κατά 0,24%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,08% και στην Ιταλία 0,40%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,24%, ο Standard & Poor’s 500 κατά 0,25% και ο Nasdaq κατά 0,20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο μεγάλος τελικός του Τεντόγλου στο Τορούν – Φουλ για μετάλλιο ο Έλληνας άλτης
- Έξι νεκροί στο Κατάρ μετά από συντριβή ελικοπτέρου
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του
- Κόμο 1907: Από τη Serie D στην «αριστοκρατία» του ποδοσφαίρου
- Βέροια: Αγωνία για τον 7χρονο που τραυματίστηκε σε πάρκο


