Eπίθεση ενόπλων σε φυλακή, όπου κρατούνται πακιστανοί ταλιμπάν
Εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ τους δεκάδες ισλαμιστές μαχητές, απέδρασαν από φυλακή του βορειοδυτικού Πακιστάν μετά από έφοδο των ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών, οι αντάρτες παγίδευσαν τη φυλακή με δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τους οποίους 14 εξουδετερώθηκαν. Οι Αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη.
Εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ τους δεκάδες ισλαμιστές μαχητές, απέδρασαν από φυλακή του βορειοδυτικού Πακιστάν μετά από έφοδο των ταλιμπάν.
«Συνολικά 243 φυλακισμένοι απέδρασαν, έξι συνελήφθησαν από την αστυνομία λίγο αργότερα» δήλωσε ο Μουστάκ Ζαντούν, υψηλόβαθμος πακιστανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Ary News διευκρινίζοντας ότι 30 δραπέτες ήταν αντάρτες ισλαμιστές.
Στόχος της επίθεσης ήταν η φυλακή της Ντέρα Ισμαήλ Χαν, πόλης της επαρχίας Χάιμπερ Πακτούνχβα που βρίσκεται κοντά στο Νότιο Ουαζιριστάν, μια ημι-αυτόνομη περιοχή που χρησιμεύει ως προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με τον Ζαντούν, οι αντάρτες παγίδευσαν τη φυλακή με δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς, από τους οποίους 14 εξουδετερώθηκαν.
Οι Αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
