Eγκρίθηκε από τη Γερουσία ο διορισμός του νέου διευθυντή του FBI
Mε 93 ψήφους υπέρ και 1 κατά, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το διορισμό από τον Μπαράκ Ομπάμα του Τζέιμς Κόμεϊ ως νέου γενικού διευθυντή του FBI. Ο 52χρονος Κόμεϊ θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διηύθυνε την υπηρεσία από τον μοιραίο Σεπτέμβριο του 2001.
Mε 93 ψήφους υπέρ και 1 κατά, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το διορισμό από τον Μπαράκ Ομπάμα του Τζέιμς Κόμεϊ ως νέου γενικού διευθυντή του FBI. Ο 52χρονος Κόμεϊ θα αντικαταστήσεi τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διηύθυνε την υπηρεσία από τον μοιραίο Σεπτέμβριο του 2001.
Έχει μακρά θητεία σε διάφορες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στο παρελθόν, κατά τη θητεία του στην κυβέρνηση Μπους, ο Κόμεϊ είχε αντιταχθεί -μάλιστα με επιτυχία- σε πρόγραμμα παρακολουθήσεων χωρίς ένταλμα, το οποίο στήριζαν άλλα στελέχη της κυβέρνησης Μπους.
Συγκεκριμένα, το 2004, ενώ ο τότε γενικός εισαγγελέας Τζον Άσκροφτ ασθενούσε, στενοί συνεργάτες του Μπους πήγαν στο νοσοκομείο και τον πίεσαν να επεκτείνει πρόγραμμα παρακολουθήσεων.
Ο Κόμεϊ, που αναπλήρωνε τον Άσκροφτ, παρενέβη και τελικά το πρόγραμμα άλλαξε. Μετά το 2009 εργάστηκε για hedge fund, ενώ ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Ο Μιούλερ αποχωρεί στις 4 Σεπτεμβρίου μετά από 12 χρόνια στα ηνία της υπηρεσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – Εθνικός Καλαμάτας 11-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του δεύτερου ελληνικού ημιτελικού
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- Μύκονος Betsson – Κολοσσός Ρόδου 67-84: Διπλό για την ομάδα του Λυκογιάννη
- Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος από το Μιχαλίτσι που είχε εξαφανιστεί
- ΑΕΛ Novibet – Άρης 1-0: Νίκη «ανάσα» οι Θεσσαλοί, «βυθίζονται» οι Θεσσαλονικείς (vid)
