Ο Παπανικολάου κορυφαίος φόργουορντ της σεζόν 2012/13
Mετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση «1» και τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Παππά, οι οποίοι «μοιράσθηκαν» τον ρόλο του σούτιγκ γκαρντ, έρχεται ο Κώστας Παπανικολάου να τους πλαισιώσει ως ο κορυφαίος φόργουορντ της Α1 ανδρών. Άλλη μια διάκριση για τον 23χρονο πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Mετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση «1» και τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Παππά, οι οποίοι «μοιράσθηκαν» τον ρόλο του σούτιγκ γκαρντ, έρχεται ο Κώστας Παπανικολάου να τους πλαισιώσει ως ο κορυφαίος φόργουορντ της Α1 ανδρών.
Σε 26 αγώνες της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ ο οποίος από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε μέσο όρο 21.8 λεπτά συμμετοχής, 9.4 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 71% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα, 61% στις ελεύθερες βολές), 3.9 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, και βαθμό 12.73 στο ranking.
Σε οκτώ αγώνες των πλέι οφ ο Παπανικολάου είχε μέσο όρο 24 λεπτά συμμετοχής, 8.8 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 67% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 71% στις ελεύθερες βολές), 4.9 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και βαθμό 12.0 στο ranking.
Σχολιάζοντας την επιλογή του στην κορυφαία πεντάδα της Α1 ανδρών, ο Παπανικολάου τόνισε:
«Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους θεώρησαν ότι ανήκω σε αυτή την ‘ξεχωριστή ομάδα’ του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.
Την ατομική διάκριση τη χαίρεσαι πραγματικά όμως μόνο μέσα από την ομαδική διάκριση, η οποία για εμάς δεν ήρθε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα το χαίρομαι, είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά θα προτιμούσα να ερχόταν αυτή η διάκριση μαζί με μια ομαδική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- MEGA Stories: Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων
- Η Καϊράτ Κ19 άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό Κ19 με τον Μπαγκντάτ (vid)
- Σκληρή βεντέτα: Λευκός Οίκος εναντίον Σαμπρίνα Κάρπεντερ – Νέο βίντεο της ICE μετά την οργή της
- Τόνι Μπλερ: Εκτός της λίστας Τραμπ για το «συμβούλιο ειρήνης» στη Γάζα
- Οι 10 αλλαγές προπονητών στον πρώτο γύρο της Super League: Από τον Ρούι Βιτόρια και τον Κόντη, στον Μαλεζά
- Πόσο αύξησε η κακοκαιρία Byron τα αποθέματα νερού στον Μόρνο

