Υπέρ της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στον επισιτισμό ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Υπέρ της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον Επισιτισμό, τάσσεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, με δήλωσή του έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων επισιτισμού απ' όλη τη χώρα.
Υπέρ της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον Επισιτισμό, τάσσεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, με δήλωσή του έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων επισιτισμού απ’ όλη τη χώρα.
Η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης έχει λήξει από τον Αύγουστο του 2012, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται, «οι εργαζόμενοι του κλάδου να βρίσκονται σε πλείστες όσες περιπτώσεις απέναντι σε μισθούς και μεροκάματα που είναι κάτω και από εκείνα που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».
Ο κ. Καββαθάς τονίζει την ανάγκη να επανέλθει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας, έτσι ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο των ανειδίκευτων.
Ζητά επίσης να υπάρχει κλαδική Συλλογική Σύμβαση που να ρυθμίζει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και τους κατώτερους μισθούς στον κλάδο, ώστε η αντιμετώπιση των εργαζομένων από τους εργοδότες να είναι ενιαία και να μην επικρατεί στην αγορά εργασίας ο νόμος της «ζούγκλας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΥΣΕΑ: Τα μέτρα της Ελλάδας μετά την επίθεση στο Ιράν – Αμερικανικοί στόχοι και ελληνικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες στη λίμνη Μαραθώνα
- Τα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το Κύπελλο του πόλο
- Βουλή: Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων – Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
- Τέμπη: 19 συλλήψεις από τις 200 προσαγωγές στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Ο Ίθαν Χοκ ήταν κάποτε ο νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ και τώρα ο γηραιότερος – «Σκέφτομαι τα χρόνια που περνούν»

