Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια της Αθήνας
Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ' ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο, στον οποίο θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης και το «Αμαλία Φλέμιγκ».
Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ’ ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές, όπως αυτή του διαβητικού ποδιού.
Το «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο λειτουργεί σήμερα ως γενικό νοσοκομείο, ανήκει στην κατηγορία των νοσηλευτηρίων που θα αλλάξουν ρόλο, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο. Σε αυτόν θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης ως παιδιατρικό νοσοκομείο και το «Αμαλία Φλέμιγκ» το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας.
Επίσης ο υπουργός Υγείας φέρεται να ενημέρωσε τους μετέχοντες στην απογευματινή σύσκεψη ότι θα γίνει τυπική αξιολόγηση μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας όλων των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της κινητικότητας.
Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει για αύριο, Τετάρτη, πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται ενάντια στις διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν, νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026



