Εθνική Τράπεζα: Δεν υπάρχουν άμεσες εξελίξεις για την Finansbank
Δεν υπάρχουν άμεσες εξελίξεις ως προς το σχεδιασμό αξιοποίησης της Finansbank σημειώνουν κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για πρόθεση διάθεσης ποσοστού της τάξης του 40% της τουρκικής θυγατρικής του ομίλου.
Η αξιοποίηση της Finansbank με διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή ή στην αγορά βρίσκεται στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ομίλου, όπως διευκρινίζουν, χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα, καθώς προηγούνται κινήσεις πώλησης non core business assets, όπως η Αστήρ Παλλάς και άλλες θυγατρικές ή συμμετοχές του ομίλου σε μη τραπεζικές δραστηριότητες.
Η Εθνική έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την ανακεφαλαιοποίησή της βρίσκεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη διαδικασία κατάρτισης του πλάνου αναδιάρθρωσης, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές κινήσεις ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας.
Το τελικό πλάνο αναδιάρθρωσης δεν έχει ακόμη υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) καθώς η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα και ενδέχεται να υπάρξει παράταση ως και τον Σεπτέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκατάσταση φόρτωσης ναρκωτικών σε σκάφη στο έδαφος, λέει ο Τραμπ
- Αναχαιτίσεις UFO στον ουρανό της Ουάσινγκτον – Το μεγάλο μυστήριο που παραμένει άλυτο για πάνω από 70 χρόνια
- Πρώτος σε ψήφους στην Ανατολική Περιφέρεια του All Star Game ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Το Σάββατο το μνημόσυνο του 19χρονου Ραφαήλ – Η συγκινητική μαντινάδα του πατέρα του
- Καμία συνεννόηση πίσω από κλειστές πόρτες για τις Ανεξάρτητες Αρχές απαντά το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητική διαρροή
- «Αυτά είναι… ανέκδοτα» – Η αντίδραση της Ρεάλ στην φημολογία πώλησης του Μπέλινγκχαμ στην Γιουνάιτεντ
