Επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους βουλευτές εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο την Τετάρτη με τη μορφή καταχώρησης, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία). Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Με ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύεται στον Τύπο την Τετάρτη με τη μορφή καταχώρησης, η ΟΛΜΕ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση 50 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση και 2 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (Ιταλική και Ισπανική Φιλολογία).
Οι καθηγητές καλούν τους βουλευτές να μην συνεργήσουν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η ΟΛΜΕ στην επιστολή της αυτή προς τους βουλευτές αναλύει τις ρυθμίσεις του άρθρου 82 και τις επιπτώσεις που θα έχουν και μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτήν την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
»Σας καλούμε με την ψήφο σας να σταματήσετε την εξαθλίωση και τον διωγμό των εκπαιδευτικών. Να σταματήσετε τις απολύσεις ανθρώπων που επέλεξαν και επένδυσαν τη ζωή τους στο συναρπαστικό και δύσκολο επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού».
Η ΟΛΜΕ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19:00 στο Σύνταγμα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αγώνες της Euroleague φεύγουν ξανά από το Ισραήλ – Τι ισχύει για τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τη Χάποελ
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι 30 Απριλίου
- Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής
- Τέμπη: «Δικαιοσύνη» και «τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται» ζητούν συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο
- ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του 2026 – Πώς θα γίνει η εξόφληση
- Πέτρος Λαγούτης: «Η ερώτηση ήταν για φάπες»