Στα 2,074 τρισ. ευρώ σκαρφάλωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας
Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της χώρας. Συγκεκριμένα, το Μάιο ανήλθε στα 2,0747 τρισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4 δισεκατομμυρίων σε σχέση με τον Απρίλιο.
Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Συγκεκριμένα, το Μάιο ανήλθε στα 2,0747 τρισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4 δισεκατομμυρίων σε σχέση με τον Απρίλιο.
Η Τράπεζα της Ιταλίας σημείωσε εξάλλου ότι την περίοδο Ιανουρίου – Μαΐου, οι εισπράξεις φόρων σημείωσαν άνοδο 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιταλίας καλείται να εξασφαλίσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αναβάλει για το τέλος του χρόνου την αύξηση του ΦΠΑ από το 20% στο 21% και για να αυξηθεί ο αριθμός των ιταλών πολιτών που δεν θα κληθεί να καταβάλει φόρο για την κύρια κατοικία του.
«Δεν πρόκειται να επιβάλουμε έκτακτα οικονομικά μέτρα, αυτό είναι σαφές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι τα περιθώρια για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής πίεσης είναι πολύ περιορισμένα και ότι πρέπει να αναζητηθεί κατά συνέπεια λύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΟ ΚΚΕ για Γροιλανδία: Απαράδεκτες οι απειλές των ΗΠΑ, συνένοχοι ΕΕ και ΝΑΤΟ
- Δύο γρήγορα γκολ για τη Μπόντο κόντρα στη Σίτι (vids)
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας