Για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα ενημέρωση αύριο την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Δ. Κυριτσάκης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολήθηκε τους τελευταίους μήνες µε υποθέσεις καταγγελιών ή αυτεπάγγελτων ερευνών, προκειμένου να ενισχύσει την συστημική επίδρασή της σε σημαντικές αγορές, επιβάλλοντας χρηματικές ποινές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Διευθύνσεως Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν δεκάδες αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων για πιθανολογούμενες παραβάσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού, στο πλαίσιο εξετάσεως προτεραιοποιημένων υποθέσεων.

Σημειώνεται πως την τελευταία διετία παρατηρήθηκε σημαντική πτώση των συγκεντρώσεων επιχειρήσεων (συγχωνεύσεις-εξαγορές) που γνωστοποιήθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή αφ’ ενός λόγω της οικονομικής κρίσεως και αφ’ ετέρου λόγω της καταργήσεως της υποχρεώσεως γνωστοποίησης μικρών συγκεντρώσεων για μεταγενέστερο έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ