Νέο μέτωπο στη Συρία με τον φόνο αντικαθεστωτικού «στρατηγού» από την Αλ Κάιντα
Η δολοφονία ανώτατου αξιωματικού του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» των αντικαθεστωτικών από ισλαμιστές ενόπλους με διασυνδέσεις στη Αλ Κάιντα ανοίγει ένα νέο μέτωπο στο συριακό εμφύλιο. Η έξαρση της διαμάχης συμπίπτει με την προσπάθεια των αντικαθεστωτικών να πείσουν τις δυτικές χώρες για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, τον οποίο εμποδίζει ο δισταγμός της Δύσης για τους ακραίους ισλαμιστές στις τάξεις όσων πολεμούν εναντίον του Άσαντ.
Η δολοφονία ανώτατου αξιωματικού του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA) των αντικαθεστωτικών από ισλαμιστές ενόπλους με διασυνδέσεις στη Αλ Κάιντα ανοίγει ένα νέο μέτωπο στο συριακό εμφύλιο, δείχνοντας τη διάσταση εντός των αντικαθεστωτικών.
Η έξαρση της διαμάχης συμπίπτει με την προσπάθεια των αντικαθεστωτικών να πείσουν τις δυτικές χώρες για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, τον οποίο εμποδίζει ο δισταγμός της Δύσης για τους ακραίους ισλαμιστές στις τάξεις όσων πολεμούν εναντίον του Άσαντ.
H ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε», αντάρτες που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντ, ευθύνεται για το θάνατο του Καμάλ Χαμαμί (με το ψευδώνυμο Αμπού Μπασίρ Καντκανί), ενός από τα 30 ηγετικά στελέχη του FSA.
Ο θάνατός του σημειώθηκε σε συγκρούσεις για έλεγχο σημείων γύρω από τη Λατάκεια, οι οποίες έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο FSA ανέφερε πως θεωρεί την δολοφονία αποτελεί «κήρυξη πολέμου» και προειδοποίησε την ομάδα πως δεν έχει θέση στη Λατάκεια, απειλώντας με αντίποινα.
Οι αντικαθεστωτικοί έχουν ζητήσει επιτακτικά στήριξη από τις δυτικές και τις αραβικές χώρες με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, χωρίς τον οποίο δεν μπορούν να επικρατήσουν έναντι των δυνάμεων του Άσαντ.
Όμως, η παρουσία ακραίων ισλαμιστών στις τάξεις του εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων. Παράλληλα με την «κήρυξη πολέμου» στην ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους», ο FSA επανέλαβε την Πέμπτη την διαβεβαίωσή του πως όπλα που θα πάρει από το εξωτερικό δεν θα πέσουν στα χέρια ισλαμιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles

