Μείωση 2,7% του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία
Μείωση 2,7% σημείωσε τον Μάιο φέτος ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2012, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2012 προς το 2011.
Μείωση 2,7% σημείωσε τον Μάιο φέτος ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2012, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2012 προς το 2011.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό», οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α) Στη μείωση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες της Ευρωζώνης κατά 0,3%, και
β) στη μείωση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός Ευρωζώνης κατά 4,7%.
Επίσης, σε μηνιαία βάση, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% έναντι μείωσης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε
- ΟΦΗ για Νέιρα «Θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ομιλίτικης ιστορίας»
- Επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου και κόντρα με Φλωρίδη – «Μόνο τα τσιράκια του, οι επίορκοι δικαστές με κατήγγειλαν»
- Έλληνες επιστήμονες στους φιναλίστ για το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη
- Φάμελλος: Να αποτελέσει η ιστορική μνήμη και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων βάση της Ειρήνης

