Το πρωτογενές πλεόνασμα όρος για νέα ρύθμιση του χρέους, λέει η Κομισιόν
Την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 υπενθύμισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η απόφαση αυτή προβλέπει ότι, εφόσον η χώρα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του 2013, τότε η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 υπενθύμισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότοσης της Ελλάδας.
Η απόφαση αυτή προβλέπει ότι, εφόσον η χώρα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του 2013, τότε η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος και το ενδεχόμενο να χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ τόνισε ότι αρμοδιότητα της Κομισιόν είναι να προωθεί την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα της χρηματοδότησής του έχουν αποσαφηνιστεί με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου.
Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είμαστε ακόμη εκεί και δεν μπορώ να δω τη γυάλινη σφαίρα για το τι θα συμβεί στο μέλλον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]
- Σερέλης: «Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό»
- Ρωσία: Η προειδοποίηση της Μόσχας στις διπλωματικές αποστολές στο Κίεβο – Γιατί τώρα, τι μπορεί να συμβεί

