Στους 13 αυξήθηκαν οι νεκροί από το «αδέσποτο» τρένο στον Καναδά
Ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό δυστύχημα στο Λακ-Μεγκαντίκ του Καναδά αυξήθηκε στους 13 ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι. Τα συνεργεία ξεκίνησαν, δύο ημέρες μετά, τις έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφής και φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό δυστύχημα στο Λακ-Μεγκαντίκ του Καναδά αυξήθηκε στους 13 ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι.
Τα συνεργεία ξεκίνησαν, δύο ημέρες μετά, τις έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφής και φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Μετά τους πέντε νεκρούς που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Μπενουά Ρισάρ είπε πως άλλες οκτώ σοροί εντοπίστηκαν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Τα δύο τελευταία βαγόνια, από τα συνολικά 73 του τρένου, που θεωρούνταν επικίνδυνα ασφαλίστηκαν και τα συνεργεία μπήκαν στην ζώνη της μεγαλύτερης καταστροφής, ξεκινώντας τις έρευνες.
Το τρένο, φορτωμένο με πετρελαιοειδή, είχε σταθμευτεί σε λόφο έξω από την κωμόπολη. Υπό αδιεκρίνιστες συνθήκες, το τρένο λύθηκε και κύλησε ακυβέρνητο μέχρι το κέντρο της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο τα βαγόνια. {{{ map }}}
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, όπως ανέφερε η αστυνομία, και προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΗΠΑ: Αμερικανίδα φιλοπαλαιστίνια ακτιβίστρια ήταν στόχος σχεδίου δολοφονίας
- Ιράν: Εκκληση για «σοβαρές» διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ απευθύνει ο Βάντεφουλ
- Ιράν: Πιθανή συνάντηση των ΥΠΕΞ Τουρκίας, Αιγύπτου, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο
- Μπαχρέιν: Ερευνα για τον θάνατο υπό κράτηση σιίτη ακτιβιστή που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
- Ιράν: Ετοιμοι οι Χούθι να μπουν στον πόλεμο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις
- Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει πάνω από 250.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο – Το ένα τρίτο είναι παιδιά