Ο Άη Γιώργης της Κύθνου, το λευκό και το γαλάζιο
Στο βόρειο τμήμα της Κύθνου, του πανέμορφου νησιού του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Ο τόπος σκληρός, άνυδρος, άγονος, χωρίς βλάστηση, με χαρακτηριστικές ξερολιθιές, πρόχειρα κτίσματα για κατσίκια, φρύγανα και αγκάθια.
Εδώ, σε αυτήν την άκαρπη γη, οι κάτοικοι της Κύθνου πήραν την απόφαση να διακηρύξουν την πίστη τους στο Θεό, οικοδομώντας ένα ξεχωριστής ομορφιάς εκκλησιαστικό μνημείο, με υπέροχα δείγματα αρχιτεκτονικής.
Ο Άη Γιώργης, με το εκτυφλωτικό λευκό του, στέκει περήφανος και αγναντεύει απο ψηλά τη γύρω περιοχή, το πέλαγος και το γαλάζιο του ουρανού.
Λευκό και γαλάζιο σε πλήρη αρμονία, στον Άη Γιώργη της Κύθνου.
- Αυθεντικές οι φωτογραφίες της Καισαριανής – Τις αγοράζει το υπουργείο Πολιτισμού
- Η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ζητάει μόνιμο προσωπικό και συνέχιση του προγράμματος 55+
- Ηλεία: Δις ισόβια και 13χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και το βιασμό της 11χρονης Βασιλικής
- Έριξε τη «βόμβα» ο Νεϊμάρ: Σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ (vid)
- Ουκρανία: Η Ρωσία αποπειράθηκε να δολοφονήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σύμφωνα με το Κίεβο
- Παγιδευμένοι στο Διάστημα – Η κρίση του Boeing Starliner ήταν «μια από τις χειρότερες» στην ιστορία της NASA
