
Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων στις 9 Ιουλίου
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 9 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ. Σημειώνεται πως σε περίπτωση που η δόση των 8,1 δισ. ευρώ «σπάσει» σε περισσότερες δόσεις, όπως είναι πιθανό, ή καθυστερήσει να καταβληθεί, το Δημόσιο θα προχωρήσει σε περισσότερες εκδόσεις εντόκων προκειμένου να μην δημιουργηθεί οξύ πρόβλημα ρευστότητας.
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 9 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΔΔΗΧ.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που η δόση των 8,1 δισ. ευρώ από το δάνειο της τρόικας «σπάσει» σε περισσότερες δόσεις, όπως είναι πιθανό, ή καθυστερήσει να καταβληθεί, το Δημόσιο θα προχωρήσει σε περισσότερες εκδόσεις εντόκων προκειμένου να μην δημιουργηθεί οξύ πρόβλημα ρευστότητας.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) είναι η Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.
Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «The Man I Love» – Αγάπη, πόθος, θνητότητα στη Νέα Υόρκη των 80s
- Φάμελλος: Σχεδιασμένες στο Μαξίμου οι πρακτικές παρακράτους και μαφίας
- Αταμάν για τις φήμες «διαζυγίου» με τον Παναθηναϊκό: «Κατασκευασμένα όσα γράφονται στον Τύπο, στόχος το πρωτάθλημα»
- Γαλλία: «Παρόν και μέλλον της Δυτικής Σαχάρας διαγράφονται εντός μαροκινής κυριαρχίας»
- Καταγγελία και από την Ελλάδα για τις διαφημίσεις απατεώνων σε Meta, TikTok και Google
- Πορτογαλία: Δύο παιδιά 3 και 5 ετών από τη Γαλλία βρέθηκαν μόνα τους σε αυτοκινητόδρομο – «Ήταν φοβισμένα»