Σε ανοιχτό διάλογο καλεί γιατρούς και φορείς της υγείας ο Αδ.Γεωργιάδης
Την πεποίθησή του ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει στον τομέα της υγείας χωρίς τη συνεργασία των γιατρών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. «Επιθυμώ στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μια συνεργασία, ένας εκτενής διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων με την υγεία φορέων. Με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά» είπε.
Την πεποίθησή του ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει στον τομέα της υγείας χωρίς τη συνεργασία των γιατρών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.
«Μας τέθηκαν σπουδαία θέματα, πολλά από τα οποία θα γίνουν δεκτά και θα εργαστούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι απλό: Δεν θα πετύχουμε, χωρίς τη συνεργασία των γιατρών. Τους γιατρούς τούς σεβόμαστε. Είναι οι άμεσοι πάροχοι υγείας, είναι συνεργάτες μας και στηριζόμαστε σε αυτούς, για να πάμε την Υγεία μπροστά» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαρκής διάλογος του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς.
«Τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συζητά, επί της ουσίας, τα θέματα αυτά. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την επικοινωνία θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα, σε δύσκολες περιόδους, επ’ ωφελεία των ασθενών» εκτίμησε ο κ. Πατούλης.
Το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον χαιρετισμό του στο συνέδριο «Pharma and Health Conference 2013», ανέφερε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα πάνε καλά και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι να αναπτύξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Να μπορείτε και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας και εμείς να υλοποιούμε τους στόχους μας» είπε στους εκπροσώπους φορέων της υγείας που συμμετέχουν στο συνέδριο.
Από το βήμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «για να το πετύχουμε, επιθυμώ στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει μια συνεργασία, ένας εκτενής διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων με την υγεία φορέων. Με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά. Όπου θα βάλουμε κάτω όλη την πολιτική την οποία ασκούμε, ένα- ένα όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και όλες τις δράσεις που είναι να έρθουν, ώστε αφενός να δομηθεί σωστά η πολιτική μας και αφετέρου να ξέρετε τι ισχύει και τι θα ισχύσει, προκειμένου να οργανωθούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Άλλωστε, κοινός μας στόχος είναι η Ελλάδα να τα καταφέρει, κατέληξε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι «όλους μας ενδιαφέρει να πάμε μπροστά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κέιτ Γουίνσλετ: «Φρίκη» τα φάρμακα αδυνατίσματος, οργή για Botox και fillers – «Γαμ@@@νο χάος. Ξέρουν τι βάζουν μέσα τους;»
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης
- Ο Ολυμπιακός στην «Αστάνα Αρένα» – Οι δοκιμές στο χορτάρι και το γκολ του Μεντιλίμπαρ (vids)
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Ομίλου Ερετών
- Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο σπίτι του
- Δήμος Δελφών: Ικανοποίηση για την ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη της Άμφισσας
