Ενδιαφέρον από ΔΕΣΦΑ για συνεργασία με τον ΤΑΡ
Ενδιαφέρον συνεργασίας με τον αγωγό ΤΑΡ στην Ελλάδα καθώς και στην Αλβανία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Γιώργος Παπαρσένος, μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο. Το ενδιαφέρον του ΔΕΣΦΑ εντοπίζεται στη λειτουργία και συντήρηση του αγωγού σε ελληνικό και αλβανικό έδαφος, ενώ ο κ. Παπαρσένος εξέφρασε ενδιαφέρον και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό.
Ενδιαφέρον συνεργασίας με τον αγωγό ΤΑΡ στην Ελλάδα καθώς και στην Αλβανία εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Γιώργος Παπαρσένος, μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΤΑΡ επελέγη την περασμένη εβδομάδα για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία.
Το ενδιαφέρον του ΔΕΣΦΑ εντοπίζεται στη λειτουργία και συντήρηση του αγωγού σε ελληνικό και αλβανικό έδαφος, ενώ ο κ. Παπαρσένος εξέφρασε ενδιαφέρον και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό.
Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης (πωλείται το 66% των μετοχών) με μοναδικό υποψήφιο την εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαιτζάν, Socar.
Στις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνεται η προσθήκη δυνατότητας αντίστροφης ροής στον αγωγό Βουλγαρίας- Ελλάδας.
Ήδη έξι εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τροφοδοσία της αγοράς των Βαλκανίων εφόσον λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα, που αναμένεται στο τέλος του 2013. Σε πλήρη ανάπτυξη θα υπάρχει δυνατότητα διοχέτευσης έως και 3,5 δισ. κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο προς τη Βουλγαρία.
Εξάλλου, έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας

