Σε «γευστική» συμμαχία προχώρησαν δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, ενώνοντας τον κλάδο του παγωτού μ’ αυτόν του φαρμάκου. Ο ηγέτης στον χώρο του παγωτού, «δωδώνη», συνεργάστηκε με την φαρμακευτική εταιρεία Φαρμασερβ-Λίλλυ και δημιούργησε μια νέα σειρά παγωτών με το γλυκαντικό sweete, από το φυτό στέβια.

Η «δωδώνη» με παρουσία στην Ελλάδα από το 1967, αξιοποιεί την πολυετή εμπειρία της στον χώρο του παγωτού και με την αποκλειστική χρήση 100% ελληνικού γάλακτος και πρώτων υλών από έλληνες παραγωγούς, φέτος το καλοκαίρι λανσάρει μια νέα σειρά γευστικών επιλογών, για ειδικές ομάδες καταναλωτών.

Με τη χρήση του γλυκαντικού sweete μεταμορφώνει σε παγωτό γνωστά προϊοντα, όπως η σοκολάτα Lacta, η Merenda και η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη και έδωσε την ευκαιρία σε νέους ζαχαροπλάστες να δημιουργήσουν καινούργιες γεύσεις και να γεφυρώσουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, όπως το παστέλι και το παρφέ-φιστίκι του σεφ Γιάννη Αποστολάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα καινοτόμα προϊόντα της με βάση της στέβια, η «δωδώνη» στα 85 καταστήματά της ανά την Ελλάδα καθώς και στα 118 συνεργαζόμενα σημεία διάθεσης των προϊόντων της προσφέρει μια ποικιλία 44 διαφορετικών γεύσεων, καθώς και πληθώρα επιλογών σε γλυκά, παγωτο-γλυκίσματα αλλά και frozen yogurt.

health.in.gr