Στην 119η θέση η Ελλάδα στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων
Στην 119η θέση μεταξύ 141 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση WIR (World Investment Report) της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (UNCTAD) οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ) που εισέρρευσαν στην Ελλάδα το 2012 ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με το 2011, αλλά και πάλι πολύ λίγες (μόλις 2,945 δισ. δολάρια).
Στην 119η θέση μεταξύ 141 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα ως προς την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση WIR (World Investment Report) της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (UNCTAD), με θέμα τη ροή ξένων επενδύσεων ανά τον κόσμο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην Αθήνα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το DEREE – The American College of Greece οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ) που εισέρρευσαν στην Ελλάδα το 2012 ήταν υπερδιπλάσιες σε σχέση με το 2011, αλλά και πάλι πολύ λίγες (μόλις 2,945 δισ. δολάρια).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Μαρίνα Παπαναστασίου, εκπρόσωπος της UNCTAD, οι ξένες άμεσες επενδύσεις αν και σε ποσοστό βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα από τα επίπεδά τους πριν την οικονομική κρίση, σημείωσαν αύξηση το 2010 και προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται ως το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 87-91: «Πέταξε» την ευκαιρία για «σκούπα» και τώρα… όλα για όλα στο Game 4
- PM 2.5: Το επικίνδυνο, λεπτό σωματίδιο, που διεισδύει βαθιά στους πνεύμονες
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
