«Υπάρχει πρόοδος, απαιτείται σταθερότητα» το μήνυμα Σαμαρά από Βιέννη
Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη. Παράλληλα, επισήμανε πως η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, που απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.
Παράλληλα, επισήμανε πως η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, που απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Στη διευρυμένη Σύνοδο της Βιέννης λαμβάνουν μέρος αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, καθώς και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα, καθώς στις 20:30 έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι πρόκληση για την πλειοψηφία της κοινωνίας ο πρωθυπουργός του μαύρου να προβάλει ανερυθρίαστα το failure story στους ομόσταβλους συντηρητικούς φίλους του στην Ευρώπη, ως πρόοδο. Δυστυχώς, η χώρα σε όλα τα επίπεδα καθημερινά κάνει βήματα προς τα πίσω, με έναν πρωθυπουργό που συνεχίζει να παρανομεί» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές

