Υπευθυνότητα και πολιτική σταθερότητα προκρίνει η Κομισιόν στο θέμα της ΕΡΤ
Την ανάγκη να επιδείξουν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα, εξέφρασε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχόλιό της για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο Ολιβιέ Μπαγί επανέλαβε ότι η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε τη Δευτέρα τις θέσεις της για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, επισήμανε την ανάγκη οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.
Εξάλλου, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Ολιβιέ Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Άμστερνταμ η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.
Καταλήγοντας, ο Ολιβιέ Μπαγί υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες

