Ο χειρισμός στο θέμα ΕΡΤ αφορά την Αθήνα, λέει και πάλι το Βερολίνο
Για το θέμα της ΕΡΤ ρωτήθηκε και τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι οι χειρισμοί αφορούν αποκλειστικά την Αθήνα. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ, επανέλαβε ότι ο «τρόπος και τα μέσα που υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις είναι θέματα της ελληνικής κυβέρνησης».
Για το θέμα της ΕΡΤ ρωτήθηκε και τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι οι χειρισμοί αφορούν αποκλειστικά την Αθήνα.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ, επανέλαβε ότι ο «τρόπος και τα μέσα που υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις είναι θέματα της ελληνικής κυβέρνησης».
Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτημα δημοσιογράφου, «αν η καρδιά της καγκελαρίου ματώνει εν όψει της περικοπής του δικαιώματος στην ενημέρωση» (υπαινιγμός σε παλαιότερη δήλωση Μέρκελ, ότι «καρδιά της ματώνει» όταν βλέπει τις μεγάλες θυσίες που επιβάλει στον ελληνικό λαό το πρόγραμμα βοήθειας), λέγοντας:
«Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή η κ. Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, η καγκελάριος του εξέφρασε το σεβασμό και την υποστήριξή της για τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση



