Η ανεργία των νέων επί τάπητος στη συνάντηση Ραχόι-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες
Tο θέμα της ανεργίας των νέων, το οποίο αναμένεται να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.
Tο θέμα της ανεργίας των νέων, το οποίο αναμένεται να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.
Όπως σημείωσε ο Μπαρόζο στη συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, τρόποι για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, όπως και για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.
Ο Μπαρόζο τόνισε ότι η Ισπανία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας της, αλλά και για την καταπολέμηση των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να διορθώσει τις διαρθρωτικές ανισορροπίες της ισπανικής οικονομίας.
Πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι μεν ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ισπανική κυβέρνηση θα το έχει φέρει εις πέρας ως το τέλος του 2014.
Όσον αφορά την ΕΕ, ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η τραπεζική ενοποίηση και να υπάρξει περισσότερη πολιτική ένωση στην Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,