«Δεν τίθεται θέμα κατάργησης» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
«Για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπως μας διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρας, δεν τίθεται θέμα κατάργησης» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΕΚΚ σχετικά με τα όσα γράφονται και λέγονται περί κατάργησής του.
«Για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπως μας διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρας, δεν τίθεται θέμα κατάργησης» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΕΚΚ σχετικά με τα όσα γράφονται και λέγονται περί κατάργησής του.
»Το ΕΚΚ από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων από τον ΑναπληρωτήΥπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρα, είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο, προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον κινηματογράφο.
»Οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί αφορούν σε τρεις άξονες: α) της αναβάθμισης των κινηματογραφικών παραγωγών β) της θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα γ) της θέσπισης φορολογικών κινήτρων για τη συμμετοχή χρηματοδοτών στην ελληνική παραγωγή.
»Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με τη συμμετοχήοποιουδήποτε ανήκει στην κινηματογραφική κοινότητα και ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην αναμόρφωση του πλαισίου, καθώς και στη συμπλήρωση καιαναβάθμισή του. Ο διάλογος μετους Φορείς του κινηματογράφου μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως θετικό βήμα.
»Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, όσον αφορά τουλάχιστον τον ευαίσθητο τομέα του Πολιτισμού, και ειδικά τον κινηματογράφο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγώγιμα αγαθά της χώρας, είναι φρόνιμο να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας και να μην προκαλούμε προς χάριν εντυπωσιασμού.
»Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παραμένει αρωγός στην παραγωγή και διανομή ταινιών, θα συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την πορεία της αποπληρωμής των χρεών του, καθώς και τις νέες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις κινηματογραφικών παραγωγών.
»Για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπως μας διαβεβαίωσε ο ΑναπληρωτήςΥπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρας, δεν τίθεται θέμα κατάργησης» αναφέρει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442