Με εισιτήριο η πρόσβαση ανασφάλιστων και ανέργων στα νοσοκομεία
Στα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμο το εισιτήριο που θα καταβάλλουν οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Α.Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Για το εισιτήριο θα διατεθούν 46 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες, τα επόμενα δυο χρόνια, να έχουν πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Όπως εξήγε ο υπουργός η καθυστέρηση εφαρμογής του εισιτηρίου αποδίδεται σε προβλήματα με το λογισμικό πρόγραμμα για την έκδοσή του.
Επίσης, μέσω 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών της ψυχικής υγείας μέχρι και το 2015, καθώς εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελ. Καλλίρης έχει τριπλασιαστεί η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από το υπουργείο.
Ο Α.Λυκουρέντζος πάντως υπογράμμισε ότι, στόχος του υπουργείου παραμένει η βελτίωση της αποδοτικότητας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, η αναδιοργάνωση των δομών και η καθολική ψηφιακή λειτουργία του συστήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό στην ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση και του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον χώρο της υγείας, με εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και εφαρμογή της αξιοκρατίας.
health.in.gr
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ