Κατά 10% μείωσε ο Ομπάμα τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, «ψαλίδισε» κατά 10% τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και άλλες δραστηριότητες στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την σταδιακή κατάργηση της παρουσίας των ΗΠΑ από τη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, «ψαλίδισε» κατά 10% τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και άλλες δραστηριότητες στο εξωτερικό.
Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την σταδιακή κατάργηση της παρουσίας των ΗΠΑ από τη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέβαλε αίτημα να χρηματοδοτηθούν με 79,4 δισ. δολάρια οι λεγόμενες υπερπόντιες απρόοπτες επιχειρήσεις για το οικονομικό έτος 2014, που αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου, μειώνοντας το αρχικό ποσό των 88,5 δισ. δολάριων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Ομπάμα υπέβαλε το αίτημά του στο Κογκρέσο μέσω επιστολής.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποσύρουν τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν μετά το 2014, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσοι στρατιώτες θα παραμείνουν.
«Ο πρόεδρος εξετάζει ακόμα τις επιλογές βάσει των αναφορών που έχει υποβάλει η εθνική ομάδα ασφαλείας και δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση σχετικά με τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που πιθανώς θα παραμείνουν μετά το 2014» δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Κέιτλιν Χέιντεν.
«Το αίτημα για μειωμένη χρηματοδότηση αντανακλά τον μεταβατικό μας ρόλο στο Αφγανιστάν» είπε.
Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τον αριθμό των στρατευμάτων που θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν το επόμενο έτος.
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει θέσει το 2014 ως στόχο για την απομάκρυνση των περισσότερων στρατευμάτων, αλλά μια τέτοια απόφαση αποτελεί λεπτό θέμα καθώς θα πρέπει να παραμείνουν επαρκείς δυνάμεις ώστε να εκπαιδεύσουν και να στηρίξουν τις δυνάμεις του Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λέτο: «Θα πρέπει ο διαιτητής να μας πει πώς έδωσε αυτό το πέναλτι στον ΠΑΟΚ – Κατέστρεψε το παιχνίδι»
- Μάντσεστερ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2: Σούπερ οι «Reds, «φρέναραν» τους Πολίτες!
- Η σπουδαία ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – «Αυτό που μας κρατάει όλους είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε»
- Ο Κρίστιαν Μπέιλ θεωρεί «τολμηρή» απόφαση να γυριστεί μια νέα ταινία American Psycho – Αλλά του αρέσουν οι γενναίοι
- «Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Κλοπ στην Λίβερπουλ – Όλα όμως είναι ανοιχτά γι’ άλλη ομάδα»
- Το μήνυμα του Λάκη Λαζόπουλου: «Μία μάνα νίκησε τη Χρυσή Αυγή, φανταστείτε 57 μάνες τι μπορούν να κάνουν»


