Στρατό βγάζει στους δρόμους ο Μαδούρο για να καταπολεμήσει το έγκλημα
Η εγκληματικότητα είναι εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ο Στρατός θα αναλάβει πλέον να ελέγξει την κατάσταση με περιπολίες στο Καράκας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η εγκληματικότητα είναι εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι ο Στρατός θα αναλάβει πλέον να ελέγξει την κατάσταση με περιπολίες στο Καράκας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στην επιχείρηση με Κωδικό «Ασφαλής Πατρίδα» θα λάβουν μέρος 3.000 στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων.
Έμφαση θα δοθεί στις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές-γειτονιές του Καράκας και άλλων μεγάλων πόλεων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 16.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2012 σε εγκλήματα πάσης μορφής. Η αναλογία είναι 54 θύματα ανά 100.000 πολίτες.
Ωστόσο, ανεξάρτητες οργανώσεις ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό, εκτιμώντας ότι η αναλογία είναι 73 νεκροί ανά 100.000 πολίτες.
Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας, ο υποψήφιος της Αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος εξακολουθεί να αμφισβητεί τη νίκη του Μαδούρο, είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία μαζί με τον πληθωρισμό είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
