Τα 60.000 ευρώ για την εγγύηση του Ν.Φωτόπουλου αναζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ
Συνεισφορές από εργαζόμενους στη ΔΕΗ, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, ζητά η επιτροπή στήριξης εργαζομένων στην επιχείρηση.
Συνεισφορές από εργαζόμενους στη ΔΕΗ, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγύηση για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, ζητά η επιτροπή στήριξης εργαζομένων στην επιχείρηση.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος της ΔΕΗ, καθώς επίσης της απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στον συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010. Ο κ. Φωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Όπως αναφέρεται από τη ΓΕΝΟΠ «με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συνάδελφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας» και καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό από 1 έως 50 ευρώ.
Το ποσό πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου και θα επιστραφεί, όταν αρθεί η εγγύηση.
Οι χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέσσερις νέοι θάνατοι από covid και ένας από γρίπη – Τι αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ
- Αταμάν: «Η θέση του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή, αλλά έχουμε χρόνο και ποιότητα για να το αλλάξουμε»
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Χωρίς συμφωνία για την Ουκρανία – Βέτο Όρμπαν στο δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ
- Νέοι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης: Γιατί η Ελλάδα «εκδικείται» τους πτυχιούχους
- Η «κούρσα» διαδοχής του Γκουαρντιόλα έχει ξεκινήσει…
- Στόχος ιρανικής επίθεσης το διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία – Βίντεο από τα πλήγματα


