Κυρώσεις 231.000 ευρώ κατά τους ελέγχους στην πασχαλινή αγορά
Οι εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά έφεραν 408 διοικητικά πρόστιμα, συνολικής αξίας 231.800 ευρώ. Οι έλεγχοι, από τις αρχές Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν επικεντρωμένοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και λαϊκές αγορές, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλανητικές ή ελλιπείς ενδείξεις.
Οι εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά έφεραν 408 διοικητικά πρόστιμα, συνολικής αξίας 231.800 ευρώ.
Οι έλεγχοι, από τις αρχές Μαρτίου έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν επικεντρωμένοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και λαϊκές αγορές, προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλανητικές ή ελλιπείς ενδείξεις.
Σε κρεοπωλεία οι κυρώσεις για αναληθείς ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του κρέατος ή ελλιπή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, καθώς και για μετρολογικές παραβάσεις, ανήλθαν στο ποσό των 112.500 ευρώ.
Για αντίστοιχες παραβάσεις επεβλήθηκαν πρόστιμα ύφους:
- 30.500 ευρώ σε σούπερ μάρκετ
- 15.500 ευρώ σε ιχθυοπωλεία
- 7.500 ευρώ σε οπωροπωλεία
- 1.000 ευρώ σε αρτοποιεία
Εντοπίστηκε, επίσης, ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα στις λαϊκές αγορές, όπου επιβλήθηκαν 189 πρόστιμα, ύψους 59.800 ευρώ.
Τέλος, σε ελέγχους που διεξήχθησαν στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη επεβλήθη ένα πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


