Με κατάνυξη οι πιστοί βιώνουν την κορύφωση του Θείου Δράματος
Την κορύφωση του Θείου Δράματος βιώνουν την Μεγάλη Παρασκευή οι ορθόδοξοι. Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν στους ορθόδοξους ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού και της Περιφοράς του Επιταφίου.
Την κορύφωση του Θείου Δράματος βιώνουν την Μεγάλη Παρασκευή οι ορθόδοξοι. Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν στους ορθόδοξους ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού.
Το βράδυ οι πιστοί παρακολουθούν την Περιφορά του Επιταφίου.
Παρά τη θλίψη της σημερινής μέρας, μέσα της περικλείεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.
Ο κ. Τσιάρας θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέρoντας το Άγιο Φως στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
