Πέθανε ένας από τους γηραιότερους επιζώντες του Ολοκαυτώματος
Ένας από τους γηραιότερους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων, o αυστριακός Λέοπολντ Ενγλάιτνερ, πέθανε προ ημερών σε ηλικία 107 ετών. Ο Ενγλάιτνερ αρνήθηκε να αποκηρύξει την πίστη του (ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά) και οδηγήθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε καταναγκαστικά έργα.
Ένας από τους γηραιότερους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης πέθανε προ ημερών σε ηλικία 107 ετών, ανέφερε αυστριακός οργανισμός.
Ο αυστριακός Λέοπολντ Ενγλάιτνερ πέθανε στις 21 Απριλίου.
Ο Ενγλάιτνερ αρνήθηκε να αποκηρύξει την πίστη του (ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά) και οδηγήθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε καταναγκαστικά έργα.
Το 1943 συμφώνησε να δουλέψει σε καταναγκαστικά έργα και απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο Ράβενσμπρικ ενώ ζύγιζε μόλις 28 κιλά.
Προς το τέλος του πολέμου, για να αποφύγει την στράτευση στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κρύβονταν στην περιοχή του Τιρόλου, στην Αυστρία
* Η γηραιότερη εν ζωή επιζήσασα σημειώνεται ότι είναι η Άλις Χερτς-Σόμερ, 109 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά


