Σύσταση για επισκέπτες στην Κίνα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα
Λόγω της ανησυχίας για ενδεχόμενη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, το ελληνικό ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί όσους ταξιδιώτες τύχει να εμφανίσουν συμπτώματα τις πρώτες δέκα μέρες μετά την επιστροφή τους από την Κίνα να απευθυνθούν οπωσδήποτε σε γιατρό. Κρούσματα στην Ελλάδα δεν έχουν πάντως καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Λόγω της ανησυχίας για ενδεχόμενη εξάπλωση της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, το ελληνικό ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί όσους ταξιδιώτες τύχει να εμφανίσουν συμπτώματα τις πρώτες δέκα μέρες μετά την επιστροφή τους από την Κίνα να απευθυνθούν οπωσδήποτε σε γιατρό.
Κρούσματα στην Ελλάδα δεν έχουν πάντως καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 129 επιβεβαιωμένα περιστατικά στη Σαγκάη, το Πεκίνο και άλλες περιοχές της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων 24 θανάτων.
Το 80% των ασθενών είχε επαφή με πουλερικά, από τα οποία πιστεύεται ότι μεταδίδεται ο Η7Ν9, υπάρχουν όμως και τρεις περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορεί να αποκλειστεί η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
«Ταξιδιώτες στην περιοχή της Κίνας, οι οποίοι θα εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου τις πρώτες 10 μέρες αφού επιστρέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να επισκεφθούν το γιατρό τους, ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του στις 2 Μαΐου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποσειδώνος: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος 23χρονου για το τραγικό τροχαίο
- Οι Αθώοι: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη: «Κανένα σενάριο εμπλοκής στον πόλεμο» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- Η «μεταγραφή αεροδρομίου» που έκανε ο Ισίδωρος Κούβελος με τις αδερφές Αλεξανδρή
- Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο»
- Μια νύχτα μόνο: Ψάχνοντας την αλήθεια

