Συνάντηση Κουβέλη – Μανιτάκη για τις σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο
Για τα θέματα του νομοσχεδίου που αφορά στην οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση, καθώς και για τον σχεδιασμό αναφορικά με τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων έως το 2014 και την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Για τα θέματα του νομοσχεδίου που αφορά στην οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση, καθώς και για τον σχεδιασμό αναφορικά με τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων έως το 2014 και την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Επίσης, συζήτησαν και την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν άμεσα θεσμικές και νομικές ανωμαλίες και αδικίες που αναπαράγουν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα».
Ειδικότερα, εξετάστηκε ο σχεδιασμός για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο της κινητικότητας, σε συνέχεια της αξιολόγησης δομών του Δημοσίου και στο πλαίσιο της ορθολογικής ανακατανομής του ανθρώπινου δυναμικού εκεί όπου, όπως λένε, εντοπίζονται πραγματικές ανάγκες.
Επίσης, εξετάστηκε και ο σχεδιασμός για τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, με τις αντίστοιχες διαδικασίες και «δεξαμενές» και κυρίως μέσα από την αξιολόγηση και την κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα αναλάβει η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.
Ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διευκόλυνση των αποχωρήσεων με τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους που εντάσσονται σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, είτε με την εξαγορά πλασματικών χρόνων, εφόσον δεν κατοχυρώνεται πλήρης σύνταξη, είτε με αποζημίωση.
Αναλυτική αναφορά έγινε και στην ανάγκη βαθιάς και ποιοτικής ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, εφόσον οι σχεδιαζόμενες αποχωρήσεις συνοδευτούν με ισάριθμες προσλήψεις νέων και καταρτισμένων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν περάσει από αξιοκρατικές διαδικασίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θλίψη στο αμερικανικό μπέιζμπολ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τέρανς Γκορ σε επέμβαση!
- Ναρκωτικά: Οι πιάτσες μετακινούνται στην Αθήνα – Αλλά δεν εξαφανίζονται
- Άφαντη παραμένει η 16χρονη Λόρα έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της – Πού κινούνται οι έρευνες
- Κορόνα: «Παλεύουμε με τον Μπενίτεθ να κάνουμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό – Στόχος το Κύπελλο και το Champions League»
- Oι Green Day καλούν τους πράκτορες της ICE να παραιτηθούν «απ’ αυτή τη γ@μ@@@νη δουλειά» – Οι μπηχτές για τα αρχεία Έπσταϊν
- Mεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα λέει ο διευθυντής του Ογκολογικού του Αγίου Σάββα

