Αντιμέτωποι με κατασχέσεις οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Την άμεση εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρών και των εργαστηρίων υγείας ζητεί η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλοντας ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικές κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, τη στιγμή που τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.
Την άμεση εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρών και των εργαστηρίων υγείας ζητεί η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλοντας ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικές κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, τη στιγμή που τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.
«Ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύειαπάνθρωπο προσωπείοπροσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από τηνπολυετή στάση πληρωμώντου ταμείου» σημειώνει η Ένωση.
Αναφέρει, μάλιστα, την περίπτωση ιατρού που κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική του κατοικία, εξαιτίας οφειλών προς την εφορία, ύψους 14.000, «τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκαπλάσιο ποσό στο συγκεκριμένο πολίτη».
«Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η ανάλγητη στάση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ενώ είναι κοινωνός του τραγικού ζητήματος, επέλεξε να αδιαφορήσει. Επιπλέον, η διοίκηση του οργανισμού ασκώντας εξόφθαλμακαταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά, ζητάει ηλεκτρονικά την άνευ όρων παραίτηση των ιατρών από όλα τους τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς να δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τα οποίαδεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους γιατρούς» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.
«Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια πολιτική ηγεσίανα αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αναδιαρθρώσουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ,να σταματήσουν οριστικά την ανήθικη πολιτική του ‘δεν πληρώνω’ και να καταβάλουν άμεσα παλαιά και νέα χρέη ως οφείλουν.Σε αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε την πλήρη οικονομική κατάρρευση των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τραγικές συνέπειες στην υγεία 10 εκ. πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



