Επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Ελλάδα -πιθανόν το Μάιο- περιμένει η Αθήνα
Τον προγραμματισμό της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην Αθήνα συζήτησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Βήμα.
Τον προγραμματισμό της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην Αθήνα συζήτησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Βήμα.
Αν και οι διπλωματικές πηγές δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το χρόνο της επίσκεψη, δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που ο κ. Κέρι πραγματοποιήσει νέα περιοδεία στην Ευρώπη εντός του Μαΐου, η Ελλάδα να είναι μέρος της.
Στην διάρκειας 40 λεπτών συνάντηση ο Δ.Αβραμόπουλος επανέλαβε προς τον αμερικανό συνομιλητή του ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο παρά τα οικονομικά προβλήματά της. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε το Κυπριακό όπου και επιβεβαιώθηκε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την επίλυσή του.
Ο κ. Κέρι εμφανίστηκε πολύ θετικός για τη συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ, στο πλαίσιο της κουβέντας για την ανατολική Μεσόγειο όπου δεσπόζει φυσικά το θέμα της Συρίας αλλά και η ενέργεια.
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Σκοπιανό, με τον έλληνα υπουργό να επισημαίνει ότι η Αθήνα επιθυμεί λύση, αλλά δυστυχώς υπάρχει έλλειψη προόδου στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην πΓΔΜ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες
- Τράπεζα της Αγγλίας: Συναγερμός για το Mythos της Anthropic
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI



