Η Αυστραλία «εκτοξεύει» την κρατική επιχορήγηση στον αθλητισμό
Την ώρα που στην Ελλάδα οι αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από πέρσι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Αυστραλία αποφάσισε να αυξήσει την επένδυση στον αθλητισμό της χώρας στα 120 εκατ. δολάρια (περίπου 100 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2013-2014. Στόχος, όπως, δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Αθλητισμού, δεν είναι άλλος από το να μετατραπεί η Αυστραλία σε μία υπερδύναμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ίδια ώρα, πάντως, τα δύο πιο δημοφιλή σπορ της χώρας, η Κολύμβηση και ο Στίβος, βγαίνουν «χαμένα», λόγω των «πεσμένων» επιδόσεων.
Την ώρα που στην Ελλάδα οι αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από πέρσι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Αυστραλία αποφάσισε να αυξήσει την επένδυση στον αθλητισμό της χώρας στα 120 εκατ. δολάρια (περίπου 100 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2013-2014. Στόχος, όπως, δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Αθλητισμού, δεν είναι άλλος από το να μετατραπεί η Αυστραλία σε μία υπερδύναμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και μπορεί τα περισσότερα αθλήματα να βγαίνουν κερδισμένα, όμως, οι ομοσπονδίες της Κολύμβησης και του Στίβου που είναι τα πιο δημοφιλή σπορ στη χώρα, μετρούν μειώσεις στην κρατική επιχορήγηση, όχι λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά λόγω των «πεσμένων» επιδόσεων!
Έτσι, παρά τη συνολική αύξηση στις επιχορηγήσεις, η Επιτροπή Αθλητισμού της Αυστραλίας (ASC) αποφάσισε να μειώσει τους προϋπολογισμούς για την περίοδο 2013-2014 στα δύο αθλήματα ως εξής:
Η Κολύμβηση, το πιο δημοφιλές απ’ όλα τα σπορ στην Αυστραλία, θα έχει μείωση στην επιχορήγησή του κατά 5,8% και θα πάρει 8.1 εκατομμύρια δολλάρια Αυστραλίας (6.4 εκ ευρώ). Η μείωση αυτή έρχεται για το άθλημα μετά την χειρότερη επίδοση που είχε -πέρυσι στο Λονδίνο- σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1992 στη Βαρκελώνη.
Από την πλευρά του ο Στίβος θα δει τον πρϋπολογιασμό του μειωμένο κατά 3,8% και θα πάρει 6.5 εκ. δολλάρια Αυστραλίας.
Ο πρόεδρος της ASC, Τζο Κόουτς, εξήγησε ότι «τα αθλήματα είναι πλέον πιο υπεύθυνα, μόνο που κρίνονται στο εξής, μόνο με βάση τις επιδόσεις και επιτυχίες τους αλλά και τη διαχείριση των ομοσπονδιών τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμβούλιο Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ: Εξαιρετικά υποστηρικτική η Ελλάδα στον Κάθετο Διάδρομο
- Αλόνσο: Δύσκολη εκκίνηση, όχι χαμένα όνειρα
- Βουδαπέστη: Πυρκαγιά σε προάστιο αφήνει πίσω της τουλάχιστον 3 νεκρούς και 22 τραυματίες
- ΕΜΣΤ: Έκθεση – αφιέρωμα στον πρωτοπόρο Έλληνα κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη
- Τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις – Τρεις σκιέρ σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Σωρεία κακουργημάτων απήγγειλε ο εισαγγελέας για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του Δημοσίου μέσω διαδοχικών ΑΦΜ
