Λίστα με Ρώσους που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα δημοσιοποιούν οι ΗΠΑ
Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η δημοσιοποίηση λίστας που θα περιλαμβάνει τα ονόματα Ρώσων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, επειδή θεωρούνται ύποπτοι για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πλήξει σημαντικά τις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός.
Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η δημοσιοποίηση λίστας που θα περιλαμβάνει τα ονόματα Ρώσων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, επειδή θεωρούνται ύποπτοι για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πλήξει σημαντικά τις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός.
«Η εμφάνιση της όποιας λίστας αναμφίβολα θα έχει μία πολύ αρνητική επίπτωση στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Αμερικής» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών «εξακολουθούν να έχουν πολλές προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης».
Σύμφωνα με αμερικανική νομοθεσία που καταδικάζει την Μόσχα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -περιλαμβανομένου του θανάτου του δικηγόρου Σεργκέι Μανίτσκι- ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρέπει μέχρι αύριο, Σάββατο, να καταθέσει λίστα με τα ονόματα Ρώσων, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Εμπόλα: Δύο άνδρες νοσηλεύονται με συμπτώματα στη Βραζιλία – Βρίσκονται σε απομόνωση
- ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητηθούν εξηγήσεις από την αλβανική κυβέρνηση για τα επεισόδια στο Ζβέρνετς
- Μαγικό το «Μπλε Φεγγάρι» στο Σούνιο
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Συναγερμός στις σήραγγες των Τεμπών – Ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο που έβγαζε καπνούς
