Νέα κέντρα κράτησης μεταναστών σχεδιάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.
Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η
αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα
από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία
κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.
Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.
Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα

