Πιθανή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δηλώνει ο Αδαμάντιος Πεπελάσης
Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονομολόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος όμως θεωρεί και πως η κυβέρνηση δεν χειρίσθηκε επαρκώς το ζήτημα. Παράλληλα, δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονομoλόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος όμως θεωρεί και πως η κυβέρνηση δεν χειρίσθηκε επαρκώς το ζήτημα.
Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.
{{{ audio1 }}}
«Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες είναι αποτέλεσμα ασόβαρων πολιτικών. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της τρόικα δεν ήταν καθαρά», δήλωσε ο κ. Πεπελάσης ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας (1974-1981) και Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας (1988).
Ερωτηθείς για την εγχώρια οικονομική κατάσταση και το ευρωπαϊκό περιβάλλον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χειρισμών η οποία γίνεται διαρκώς πιο έντονη και δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», είπε ο κ. Πεπελάσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν οι Ναζί έκλεβαν τις καμπάνες από τις εκκλησίες για να φτιάξουν όπλα – Η κατάθεση της Άννα Φρανκ
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ έπληξαν εγκατάσταση φόρτωσης ναρκωτικών σε σκάφη στο έδαφος, λέει ο Τραμπ
- Αναχαιτίσεις UFO στον ουρανό της Ουάσινγκτον – Το μεγάλο μυστήριο που παραμένει άλυτο για πάνω από 70 χρόνια
- Πρώτος σε ψήφους στην Ανατολική Περιφέρεια του All Star Game ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Το Σάββατο το μνημόσυνο του 19χρονου Ραφαήλ – Η συγκινητική μαντινάδα του πατέρα του
- Καμία συνεννόηση πίσω από κλειστές πόρτες για τις Ανεξάρτητες Αρχές απαντά το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητική διαρροή

