Η (δεύτερη) μεγάλη επιστροφή του Αμπιντάλ
Μετά από περίπου έναν χρόνο, ο Ερίκ Αμπιντάλ φόρεσε ξανά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημο παιχνίδι, στη νίκη με 5-0 επί της Μαγιόρκα για την Primera Division. Ο 33χρονος Γάλλος μπακ είχε υποβληθεί πέρσι σε μεταμόσχευση ήπατος ενώ το τελευταίο του επίσημο ματς ήταν στη νίκη 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν από 13 μήνες.
Μετά από περίπου έναν χρόνο, ο Ερίκ Αμπιντάλ φόρεσε ξανά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημο παιχνίδι, στη νίκη με 5-0 επί της Μαγιόρκα για την Primera Division. Ο 33χρονος Γάλλος μπακ είχε υποβληθεί πέρσι σε μεταμόσχευση ήπατος ενώ το τελευταίο του επίσημο ματς ήταν στη νίκη 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν από 13 μήνες.
Στο παιχνίδι με τη Μαγιόρκα ο Γάλλος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους στο «Καμπ Νου» και ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του.
Ο Γάλλος μάλιστα έστειλε μήνυμα δύναμης και ζωής σε όσους πάσχουν από καρκίνο, ενώ ευχαρίστησε τον ξάδερφό του για τη μεταμόσχευση που είχε κάνει πέρσι, με σχετική αφιέρωση στην μπλούζα, που φορούσε κάτω από τη φανέλα των «μπλαουγκράνα»:
«Ευχαριστώ ξάδερφε μου» έγραφε σχετικά το μπλουζάκι και ο Αμπιντάλ με δάκρυα στα μάτια για αρκετά λεπτά ευχαριστούσε, στο κέντρο του γηπέδου, τους φιλάθλους για την ολόθερμη συμπαράσταση τους:
«Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα για μένα να βρίσκομαι στο γήπεδο, ύστερα από έναν χρόνο απουσίας. Ευχαριστώ τον ξάδερφό μου, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν στη ζωή. Είναι μία στιγμή μοναδική.
Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι όλο τον κόσμο, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους φιλάθλους που ακολουθούν την Μπάρτσα, πάνω από όλα τον ανιψιό μου και όλο τον κόσμο στο νοσοκομείο που πάλεψαν μαζί μου. Εύχομαι το καλύτερο αυτή τη χρονιά για όλο τον κόσμο», τόνισε ο Γάλλος σταρ και έστειλε το μήνυμα του σε όσους παλεύουν με την επάρατη νόσο:
«Να μην σταματήσουν να παλεύουν. Πάντα υπάρχει ελπίδα. Να πιστεύουν στους εαυτούς τους κι επίσης να έχουν τη βοήθεια των δικών τους ανθρώπων και του κόσμου πίσω τους γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν πρέπει κανείς να το βάζει κάτω και να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Αυτό είναι το σημαντικό.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρης και οι πιθανότητες για την 5άδα – Το πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου
- O Σιάο με τον Γιάννη Αντετοτοκούνμπο και τα αδέλφια του, παρακολούθησαν τον τελικό του Super Bowl (vids+pics)
