
Σε δύσκολη θέση ο Μανιτάκης μετά την εμπλοκή για την κινητικότητα στο Δημόσιο
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόρριψη από την τρόικα του νέου σχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Ο κ. Μανιτάκης αναμένεται να έχει επικοινωνία σήμερα, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο αναφέρουν ότι ο υπουργός είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κυβέρνηση. Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας το απόγευμα, την Κυριακή η τρόικα στο Μαξίμου.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόρριψη από την τρόικα του νέου σχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Ο κ. Μανιτάκης αναμένεται να έχει επικοινωνία σήμερα, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο αναφέρουν ότι ο υπουργός είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Έθνος, το κλίμα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι εξαιρετικά «βαρύ» εδώ και αρκετές εβδομάδες και συγκεκριμένα από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στα μέσα Μαρτίου, όταν και πάλι είχε διαπιστωθεί αδιέξοδο στα θέματα του Δημοσίου.
Ο πρωθυπουργός, προκείμενου να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον Φ.Κουβέλη, ανέλαβε ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να εμπλουτίσει με αριθμούς το σχέδιο Μανιτάκη, το οποίο όμως και πάλι δεν κάλυψε την τρόικα.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Αντ.Σαμαράς προειδοποίησε για το αδιέξοδο, πιέζοντας τον Αντ.Μανιτάκη να επιταχύνει τις διαδικασίες της αξιολόγησης και παράλληλα να παρουσιάσει έναν ακριβή αριθμό επίορκων, έτσι ώστε να καμφθούν οι επιφυλάξεις των εκπροσώπων των δανειστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο που παρουσίασε ο Αντ.Μανιτάκης δεν υπήρχε πρόβλεψη για οριστική απομάκρυνση ούτε όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ελέγχονται πειθαρχικά, ακόμη κι αν κατηγορούνται για βαριά ποινικά αδικήματα.
Δεδομένων των εξελίξεων, βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η αποχώρηση του κ. Μανιτάκη από το υπουργείο είναι θέμα χρόνου.
Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι, άλλωστε, τα όσα διαδραματίστηκαν με την έναρξη της δεύτερης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, απόντος του κ. Μανιτάκη.
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς για την απουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τη διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά τη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του, απάντησε ότι «την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις την εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας».
Λίγο αργότερα ήρθε απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μέσω κύκλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Αυτοί που κάνουν τη διαπραγμάτευση, να βάλουν και την υπογραφή τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στον κ. Μανιτάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Δεν είναι καλή στιγμή» – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως χάσει τον γάμο του γιου του λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Έμπολα: 671 τα κρούσματα και 160 θάνατοι – Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές
- Σε αναμονή οι ευρωπαίοι ασθενείς για νέες θεραπείες ίσως και πάνω από 3 χρόνια
- Άσκηση: Εκτός από το σώμα, κάνει καλό και στη συγκέντρωση
- Καιρός: Βροχερός και σήμερα Παρασκευή – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
- Οικογένεια, παρασκήνιο, ομερτά: Ο πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί να επιστρέψει στην Αγγλία;
