Έως την έναρξη της θεατρικής περιόδου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα πρέπει να έχει διατυπωθεί σύγχρονη νομοθετική πρόταση για τη λειτουργία των θεατρικών σκηνών, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί άμεση καταγραφή των θεατρικών σκηνών από αρμόδια επιτροπή. Αυτό αποφάσισαν σε σύσκεψη που είχαν ο Κ.Τζαβάρας με τον Γ.Καμίνη.

Ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει τη νομοθετική αρμοδιότητα, θα συστήσει κοινή επιτροπή από τα υπουργεία Εσωτερικών, ΠΑΙΘΠΑ (Γενική Γραμματεία Πολιτισμού), τον δήμο Αθηναίων, καθώς και από εκπροσώπους φορέων, που δραστηριοποιούνται στη λειτουργία πολιτιστικών χώρων.

Το θέμα της λειτουργίας των θεατρικών χώρων συζήτησαν την Τετάρτη στο υπουργείο Πολιτισμού ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 89 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, οι 50 βρέθηκαν να μην λειτουργούν νόμιμα, ενώ οι 27 δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Συνολικά 34 θέατρα έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα επιστολές για επικείμενο κλείσιμο με εντολή του Δήμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο