Γνωριμία με το γαλλικό σινεμά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Ένα διαδραστικό κινηματογραφικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Το «Les Enfants de Lumière» (Τα παιδιά των Λιμιέρ) προσφέρει μια γνωριμία με το γαλλικό σινεμά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ένα διαδραστικό κινηματογραφικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Το «Les Enfants de Lumière» (Τα παιδιά των Λιμιέρ) προσφέρει μια γνωριμία με το γαλλικό σινεμά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το παιχνίδι έχει σκοπό την εισαγωγή παιδιών και ενηλίκων στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου.
Περιλαμβάνει προβολή βίντεο-αποσπάσματα από τις σημαντικότερες στιγμές του γαλλικού κινηματογράφου. Από τους αδερφούς Λιμιέρ στον Ζορζ Μελιές και από το σουρεαλισμό του Μπουνιουέλ και του Νταλί στον ποιητικό ρεαλισμό του Μαρσέλ Καρνέ.
Από την εποχή των μεγάλων σταρ όπως, η Ζαν Μορό, η Κατρίν Ντενέβ, ο Αλέν Ντελόν, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, στους μεγάλους κωμικούς, όπως ο Λουί Ντεφινές, μέχρι και σήμερα, στην εξέλιξη του σινεμά κινουμένων σχεδίων.
Παράλληλα με την προβολή, θα μεσολαβεί σχολιασμός του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», Ορέστη Ανδρεαδάκη, με ερωτήσεις και συμμετοχή των μαθητών και του κοινού.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (οδός Τοσίτσα αρ. 1, Αθήνα).
Ημέρες: Παρασκευή 5 Απριλίου, Τρίτη 9 Απριλίου και Τετάρτη 10 Απριλίου.
Ώρα Προσέλευσης: 10.00 πμ
Διάρκεια δράσης: 1 ώρα περίπου
Είσοδος: Ελεύθερη
Το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 10 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442