
AutoHellas : Στα 152 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2012
Στο ποσό των 152 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ το 2012, έναντι 172,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Oι ενοικιάσεις, που αποτελούν το βασικό αντικείμενο της εταιρίας, είχαν κάμψη 8%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 11,5 εκατ. ευρώ, από 14,3 εκατ. ευρώ το 2011 μειωμένα κατά […]
Στο ποσό των 152 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ το 2012, έναντι 172,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Oι ενοικιάσεις, που αποτελούν το βασικό αντικείμενο της εταιρίας, είχαν κάμψη 8%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 11,5 εκατ. ευρώ, από 14,3 εκατ. ευρώ το 2011 μειωμένα κατά 19,8%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας έφθασαν τα 8,1 εκατ. ευρώ, από 13,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, μειωμένα κατά 39,4%.
Η μείωση στα προ φόρων κέρδη οφείλεται κυρίως στη ζημιά από αποτίμηση συμμετοχής και μείωσης της εύλογης αξίας ακινήτων ενώ στα μετά φόρων κέρδη συνέβαλε και η μείωση του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών στην προηγούμενη χρήση.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα 71,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές βελτιώθηκαν στα 35,3 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο που έφτασαν τα 107 εκατ. ευρώ παρά την παράλληλη μείωση του δανεισμού κατά 15 εκατ. ευρώ.
Για τη χρήση 2013 (κέρδη χρήσης 2012) το προτεινόμενο προς τη γενική συνέλευση μέρισμα θα είναι ίσο με 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
Από τις 15 Μαΐου 2012 η εταιρεία έχει και τα δικαιώματα βραχυχρόνιων ενοικιάσεων στη Ρουμανία. Η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, εδραιώνοντας σταδιακά την παρουσία της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγορές: Τι αποτυπώνει η απότομη άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα – Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος
- Euroleague: «Οι X-Factors που θα κρίνουν το Final Four της Αθήνας»
- Ιράν: «Οριακή» η κατάσταση, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι συνομιλίες
- Φρίντα Κάλο: «Beyond the Icon Immersive Athens» στον Ελληνικό Κόσμο
- Αποδράσεις στο Αιγαίο με τη Blue Star Ferries: Όταν κάθε διαδρομή γίνεται η ομορφότερη ανάμνηση
- ΠΑΣΟΚ: Οι διαρροές για τις υποκλοπές, ο φάκελος Ανδρουλάκη και τα αναπάντητα ερωτήματα

