Σεισμός 6 βαθμών στην Ταϊβάν, τουλάχιστον μία νεκρή
Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 19, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και κυβερνητικές υπηρεσίες.
Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 19, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και κυβερνητικές υπηρεσίες.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:03 τοπική ώρα (04:03 ώρα Ελλάδας) και είχε μέγεθος 6,0 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό USGS. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 48 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Νάντου, σε βάθος 20,7 χιλιομέτρων.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν εκτιμά το μέγεθος του σεισμού στους 6,1 βαθμούς.
Μια 72χρονη σκοτώθηκε όταν ναός κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσε και την καταπλάκωσε. Επίσης τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Νάντου και στις γειτονικές περιοχές Τσανγκουα και Ταϊτσούνγκ, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι χειρότερες ζημιές καταγράφηκαν στην κεντρική Ταϊβάν: ρωγμές σε πολλά κτίρια, σπασμένα τζάμια, αλλά και γκρεμισμένες οροφές, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Η κυκλοφορία του μετρό στην Ταϊπέι διακόπηκε και όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας της χώρας ακινητοποιήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του σιδηροδρομικού δικτύου.
Η κομητεία Νάντου ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999 το επίκεντρο σεισμού 7,6 βαθμών που κόστισε τη ζωή σε 2.400 ανθρώπους. Πρόκειται για την χειρότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της νησιωτικής χώρας.
Η Ταϊβάν βρίσκεται στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και συχνά πλήττεται από ισχυρούς σεισμούς. Στις αρχές Μαρτίου σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊβάν χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ