«Σχολείο σκανδάλων» στο Σημείο
Μια σάτιρα ηθών υποστηριγμένη με μια περίτεχνη γλώσσα που εκφράζει την υποκριτική ιδεολογία της εποχής, όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν με προσωπεία για να κρύψουν τα πάθη τους.
Η κωμωδία στρέφεται γύρω από τρεις βασικούς θεματικούς άξονες:
Ο σερ Πίτερ Τηζλ είναι παντρεμένος με νεαρή σύζυγο, η οποία επηρεάζεται πολύ από την κοινωνία του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα από την κλίκα της λαίδης Σνήργουελ.
Δύο αδέλφια, ο Τζόζεφ και ο Τσαρλς, ανταγωνίζονται ποιος θα κερδίσει την εύνοια της θείας τους της λαίδης Ολίβια, και κατ’ επέκταση και την περιουσίας της. Ο Τζόζεφ είναι φαινομενικά άψογος, ενώ ο Τσαρλς παρουσιάζεται ως πότης και σπάταλος. Κατά τη διάρκεια του έργου, όμως, οι όροι αντιστρέφονται.
Το σχολείο σκανδάλων που έχει στηθεί διαδίδει διαρκώς φήμες για τους πάντες. Η λαίδη Σνίργουελ με τη συνεργάτιδά της την κυρία Κάντορ έχει ως μόνο στόχο να σπιλώνει υπολήψεις. Προσποιείται πως συμπαθεί τους πάντες, ενώ την ίδια ώρα τους στήνει παγίδες.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Ρίτσαρντ Σέρινταν
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-Κοστούμια: Λευκή Καραψιά
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Καβαλλάρη
Χορογραφίες: Εύη Καραδήμα
Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Καπλάνης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Αθανασόπουλος, Άννα Γεωργουλάκη, Χαρά Δουφέκα, Ζέττα Ζάρκου, Ευαγγελία Ζητούνη,
Εύη Καραδήμα, Εύη Νταλούκα, Κώστας Πιπερίδης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης.
Παραστάσεις: Κυριακή 7, 14, 21, 28 Απριλίου στις 21.30
Γενική είσοδος: € 10
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4 (πρώην Απλό θέατρο), πίσω από το Πάντειο Παν/μιο, Καλλιθέα, Αθήνα.
Κρατήσεις: τηλ. 210-9229.579
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
