Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 σημάδια ότι ανήκετε στα ευτυχισμένα ζευγάρια

10 σημάδια ότι ανήκετε στα ευτυχισμένα ζευγάρια

Ιωάννα Ζυμαρίτη Πολλές φορές θεωρούμε ότι ευτυχία είναι μόνο η διασκέδαση, τα κοινά χόμπυ και οι ατελείωτες ώρες συντροφιάς. Άλλοι, χωρίς να αρνούνται τα παραπάνω, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο πως δυο ξεχωριστοί άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν σαν ζευγάρι, άρα την ύπαρξη ουσιαστικής επικοινωνίας. Κατά τα κοινά λεγόμενα υπάρχουν 10 ενδεικτικά σημεία που φανερώνουν την επιτυχημένη […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη

Πολλές φορές θεωρούμε ότι ευτυχία είναι μόνο η διασκέδαση, τα κοινά χόμπυ και οι ατελείωτες ώρες συντροφιάς. Άλλοι, χωρίς να αρνούνται τα παραπάνω, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο πως δυο ξεχωριστοί άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν σαν ζευγάρι, άρα την ύπαρξη ουσιαστικής επικοινωνίας. Κατά τα κοινά λεγόμενα υπάρχουν 10 ενδεικτικά σημεία που φανερώνουν την επιτυχημένη σχέση με το έτερον σας ήμισυ.
1.Τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά
Ο λόγος είναι απλός: αν δεν συμπαθείς και δεν περνάς καλά πώς μπορείς να τον ερωτευτείς και να τον αγαπήσεις. Το να μπορείς να είσαι φίλος με τον σύντροφο σου είναι αδιαπραγμάτευτα σημαντικό. Μακάρια τα ζευγάρια που δεν χρειάζονται ένα τσούρμο κόσμο για να διασκεδάσουν και να μην βαριούνται.

2.Για γέλια και για κλάματα
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Και το κλάμα ένα υγιές ξέσπασμα. Είναι πολύ σπουδαίο να σε κάνει ο σύντροφος σου να γελάς, να σου φτιάχνει τη διάθεση αλλά εξίσου σπουδαίο να σου «επιτρέπει» να έχεις τις ευαίσθητες-αδύναμες στιγμές σου χωρίς να σε φέρνει σε δύσκολη θέση και γνωρίζοντας πώς να σου σταθεί.
3. Αυθορμητισμός τώρα
Όλοι έχουμε πράγματα που μας αρέσουν και πράματα που απεχθανόμαστε. Αλλά καλό είναι κάποιες φορές να δοκιμάζουμε και νέες εμπειρίες. Είναι πολύ ωραίο να παρακινεί ο ένας τον άλλο, να δίνει ο ένας στον άλλο το κίνητρο να ζήσει κάτι διαφορετικό: από το να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό μέχρι ένα μακρινό ταξίδι.
4. Και μαζί και μόνοι
Η ισορροπημένη σχέση προϋποθέτει δυο ολοκληρωμένες, ανεξάρτητες και συναισθηματικά ώριμες «μονάδες» οι οποίες να θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους. Όταν τα προσωπικά μας θέλω καλύπτονται τότε δημιουργούνται τα κοινά θέλω, οι κοινές επιθυμίες. Και έτσι το εγώ γίνεται εμείς χωρίς κανείς να νιώθει καταπιεσμένος ή αδικημένος.
5. Δυναμικό παρόν
Η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης σας είναι το απόλυτο δόσιμο, η αμέριστη προσοχή, η συνεχής φροντίδα και το αληθινό ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακούτε προσεκτικά κάθε του πρόβλημα, τον βοηθάτε σε κάποια δυσκολία του, θυμάστε σημαντικά πράγματα γι αυτόν…
6. Ένα σου άγγιγμα μόνο
Η επαφή είναι από τα πιο βασικά αποδειχτικά υγιούς σχέσης. Ακόμη και το πιάσιμο των χεριών δείχνει την επιθυμία του ζευγαριού να βρίσκεται κοντά, να αισθάνεται ο ένας τον άλλον. Τα χάδια αποτελούν σημαντικό κώδικα επικοινωνίας της αγάπης και της φροντίδας.
7. Τίτλος ευγενείας
Η ευγένεια δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο μεταξύ δύο ξένων. Και αυτή είναι μια παγίδα που πέφτουν ορισμένα ζευγάρια. Οι ευγενικοί τρόποι είναι που διατηρούν και το γάμο σε ένα επίπεδο: από το πώς θα μιλήσουμε στον σύντροφο μας μέχρι το πώς θα του ασκήσουμε κριτική. Και μιλάμε πάντα για την ουσιαστική ευγένεια, αυτή που δηλώνει σεβασμό και όχι την τυπική που δηλώνει απόσταση και ψυχρότητα.
8.Θέμα εμπιστοσύνης
Είναι στο χέρι του καθενός να κάνει τον σύντροφο του να αισθανθεί ασφαλής και σίγουρος για τα αισθήματα μας. Η ζήλια και οι υποψίες δημιουργούν εντάσεις που μόνο ευτυχία δεν φέρνουν. Η εμπιστοσύνη είναι από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την ευτυχία ενός ζευγαριού μιας και εξασφαλίζει ηρεμία και αίσθημα πληρότητας.
9. Αφοσίωση
Το να βρίσκεται πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον, το να στηρίζει ο ένας τον άλλον, το να βασίζεται ο ένας ο ένας στον άλλον, στο να αποτελεί ο ένας για τον άλλον το πρώτο πρόσωπο που θα σκεφτεί στην χαρά και τη λύπη.
10. Επικοινωνία
Η συζήτηση λύνει όλα τα ζητήματα. Άρα τίποτα δεν υποθάλπει την ευτυχία του ζευγαριού. Αλλά τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να επικοινωνούν και στην σιωπή, καταφέρνουν να μιλούν με τα μάτια.

gamos.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024