Διευκρινίσεις ΡΑΕ για τις άδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ
Στη διευκρίνιση ότι οι άδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παύουν να ισχύουν όταν ανακληθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε η Αρχή. Σε σχετική ανακοίνωσή, με αφορμή ερωτήματα επενδυτών, η ΡΑΕ ξεκαθάρισε πως οι άδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν καταργούνται αυτόματα μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 30 μηνών, που προβλέπει ο νόμος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης.
Στη διευκρίνιση ότι οι άδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παύουν να ισχύουν όταν ανακληθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε η Αρχή.
Σε σχετική ανακοίνωσή, με αφορμή ερωτήματα επενδυτών, η ΡΑΕ ξεκαθάρισε πως οι άδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν καταργούνται αυτόματα μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 30 μηνών, που προβλέπει ο νόμος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης.
«Η άδεια παραγωγής από την έναρξη της ισχύος της ως την ακύρωσή της με δικαστική απόφαση ή την ανάκληση ή την κατάργησή της από τη διοίκηση παράγει όλα τα έννομα αποτελέσματα» αναφέρει η Αρχή, προσθέτοντας ότι η παύση ισχύος της άδειας δεν επέρχεται αυτοδικαίως με την παρέλευση της προθεσμίας των τριάντα μηνών της παρ.4, του άρθρου 3 του ν.3468/2006, αλλά με την ανάκληση της άδειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
- «Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας θέλει τον Ντεσπόντοφ για το καλοκαίρι»
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
